Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Na co dzień

Na co dzień Fot. Shutterstock

Podziel się

Czytaj więcej o "Na co dzień"

  • Ciacha na <strong>Dzień</strong> Kobiet

    Ciacha na Dzień Kobiet

    soku z limonek lub cytryn (świeżo wyciśniętego)   Oraz: 3/4 szklanki schłodzonej  śmietany kremówki   Sposób przygotowania Przygotuj masę na spód ciasta: rozgrzej piekarnik do 175°C. Wymieszaj okruchy herbatników z masłem i cukrem. Masę równomiernie rozłóż na dnie formy na

  • Światowy <strong>Dzień</strong> Pieczenia inspiruje!

    Światowy Dzień Pieczenia inspiruje!

    Vitoria piecze w tym roku 18 maja w Światowy Dzień Pieczenia dla swoich współpracowników, ponieważ nie ma czegoś takiego jak zły poniedziałek, gdy można nadrobić weekendowe plotki Czas przygotowywania: 40 minut, Czas pieczenia: 30 minut, Temperatura piekarnika: 175°C / 350°F / stopień

  • Ciasto na każdy <strong>dzień</strong>

    Ciasto na każdy dzień

    powinno podwoić swoją objętość. Następnie lekko spłaszczamy ciasto, znów przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. W tym czasie wgniatamy ciasto w ten sam sposób co pół godziny. Potem zostawiamy w lodówce na całą noc. Następnego dnia natłuszczamy 12 foremek na brioszki, dzielimy ciasto na 12

  • Dwa <strong>dni</strong> w Marrakeszu

    Dwa dni w Marrakeszu

    herbatę. Odważni turyści jadają wieczorami na Dżamaa al-Fina największym placu Marrakeszu. Za dnia rozstawiają tam swoje stragany sprzedawcy daktyli i suszonych owoców, odbywają się pokazy akrobatów, tancerzy i zaklinaczy węży, można zafundować sobie przechadzkę z małpami. Po zmierzchu Dżamaa al

  • Światowy <strong>Dzień</strong> Hamburgera

    Światowy Dzień Hamburgera

    wołowiny możemy użyć jagnięciny lub kurczaka - zwłaszcza w burgerach dla dzieci. - Upewnijmy się, że kupowana przez nas wołowina dojrzewała co najmniej kilka dni w odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Wówczas na pewno będzie krucha i soczysta. - Wołowina musi być świeżo zmielona, najlepiej zrobić to

  • 25 sierpnia <strong>Dniem</strong> Polskiej żywności!

    25 sierpnia Dniem Polskiej żywności!

    - przekonuje M. Bielski. - Właśnie na tę różnorodność chcemy zwrócić uwagę konsumentów poprzez Dzień polskiej żywności. Stwierdzenie, że polski konsument ma do dyspozycji ogromny wybór produktów spożywczych różnego typu to truizm, ale na co dzień o tym zapominamy i wybieramy wciąż te same produkty. My chcemy

  • Lekko zacznij <strong>dzień</strong> - dietetyczne śniadanie

    Lekko zacznij dzień - dietetyczne śniadanie

    przygotować go sami. 1/2 szklanki mąki pszennej razowej mieszamy z letnią wodą, aby uzyskać masę o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. Pozo-stawiamy w ciepłym miejscu - możemy przykryć, ale niezbyt szczelnie, aby powietrze swobodnie do niego dochodziło. Przez 4-5 dni codziennie dodajemy do zakwasu

  • 25 października - Światowy <strong>Dzień</strong> Makaronu

    25 października - Światowy Dzień Makaronu

    sekund.Natomiast w 2012 roku pewna restauracja z Krakowa przygotowała największą lasagne świata ważącą ponad 4 800 kg, która została podzielona i rozdana ponad 10 tys.osób!Makaron to składnik idealny na co dzień i dla młodszych, i dla starszych. Podobnie jak inne produkty zbożowe, powinien stanowić podstawę

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX