Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Na co dzień

Na co dzień Fot. Shutterstock

Podziel się

Czytaj więcej o "Na co dzień"

  • Światowy <strong>Dzień</strong> Pieczenia inspiruje!

    Światowy Dzień Pieczenia inspiruje!

    Vitoria piecze w tym roku 18 maja w Światowy Dzień Pieczenia dla swoich współpracowników, ponieważ nie ma czegoś takiego jak zły poniedziałek, gdy można nadrobić weekendowe plotki Czas przygotowywania: 40 minut, Czas pieczenia: 30 minut, Temperatura piekarnika: 175°C / 350°F / stopień

  • Ciasto na każdy <strong>dzień</strong>

    Ciasto na każdy dzień

    i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. W tym czasie wgniatamy ciasto w ten sam sposób co pół godziny. Potem zostawiamy w lodówce na całą noc. Następnego dnia natłuszczamy 12 foremek na brioszki, dzielimy ciasto na 12 równych kawałków i wkładamy je do foremek. Zostawiamy w ciepłym miejscu pod

  • Światowy <strong>Dzień</strong> Hamburgera

    Światowy Dzień Hamburgera

    wołowiny możemy użyć jagnięciny lub kurczaka - zwłaszcza w burgerach dla dzieci. - Upewnijmy się, że kupowana przez nas wołowina dojrzewała co najmniej kilka dni w odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Wówczas na pewno będzie krucha i soczysta. - Wołowina musi być świeżo zmielona, najlepiej zrobić to

  • Dni zniżek z miesięcznikiem Kuchnia

    Regulamin akcji promocyjnej "Dni zniżek z miesięcznikiem Kuchnia" ("Akcja Promocyjna"), odbywającej się w dniach 29-30 sierpnia 2015 roku §1. 1. Organizatorem Akcji Promocyjnej jest Agora S.A., z siedzibą w Warszawie 00-732, przy ulicy Czerskiej 8/10, wpisana do

  • 25 sierpnia <strong>Dniem</strong> Polskiej żywności!

    25 sierpnia Dniem Polskiej żywności!

    - przekonuje M. Bielski. - Właśnie na tę różnorodność chcemy zwrócić uwagę konsumentów poprzez Dzień polskiej żywności. Stwierdzenie, że polski konsument ma do dyspozycji ogromny wybór produktów spożywczych różnego typu to truizm, ale na co dzień o tym zapominamy i wybieramy wciąż te same produkty. My chcemy

  • 25 października - Światowy <strong>Dzień</strong> Makaronu

    25 października - Światowy Dzień Makaronu

    w 45 sekund. Natomiast w 2012 roku pewna restauracja z Krakowa przygotowała największą lasagne świata ważącą ponad 4 800 kg, która została podzielona i rozdana ponad 10 tys.osób! Makaron to składnik idealny na co dzień i dla młodszych, i dla starszych. Podobnie jak inne produkty zbożowe

  • Wegańskie menu na cały <strong>dzień</strong>

    Wegańskie menu na cały dzień

    Dzień przed przygotowywaniem hummusu zalewamy ciecierzycę zimną wodą z dodatkiem 1 łyżeczki sody oczyszczonej (wody powinno być co najmniej dwa razy więcej niż ciecierzycy), pozostawiamy na noc. Odcedzamy i płuczemy - po namoczeniu powinniśmy uzyskać ponad 2 szklanki ciecierzycy. Zalewamy ją świeżą

  • Menu na <strong>Dzień</strong> św. Patryka - zielono wszędzie

    Menu na Dzień św. Patryka - zielono wszędzie

    Irish stew. Co dom, co restauracja, to nieco inny przepis (podobnie jak w Polsce w przypadku bigosu). Gulasz może być zrobiony z jagnięciny, baraniny lub wołowiny. W Dniu Świętego Patryka najczęściej jada się Guiness stew - wersję z dodatkiem sztandarowego irlandzkiego piwa. przepisy na

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX