Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Gulasz wołowy (Hachee)

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Gulasz wołowy (Hachee) Gulasz wołowy Fot. Paweł Mizieliński

Dla 4 osób

Składniki

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w cienkie talarki. Mięso kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Na osobnych patelniach lekko rumienimy na maśle mięso i cebulę. Przekładamy jedno i drugie do rondla o grubym dnie, oprószamy mąką, zasmażamy. Wlewamy gorący bulion, ocet, dodajemy goździki, listek laurowy i cukier. Dusimy 2,5 godziny na małym ogniu. Podajemy z purée ziemniaczanym.

Porady i artykuły

Autor

Kit Bruczkowski

Podziel się

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX