Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Sałatka z tuńczykiem i pomarańczami

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Sałatka z tuńczykiem i pomarańczami Sałatka z tuńczykiem i pomarańczami Fot. M&K Duklas / duklas.pl

dla 4 osób

Składniki

Sposób przygotowania

Miksujemy oliwę z octem i roztartym czosnkiem. Wycinamy fileciki z pomarańczy, wyciekający sok mieszamy z sosem winegret. Do pomarańczy dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, paprykę pokrojoną w paseczki, kawałki osączonego tuńczyka, posiekane oliwki i natkę, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy, wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Podajemy na sałacie, posypujemy lekko uprażonymi płatkami migdałowymi.

Autor

Magazyn Kuchnia

Podziel się

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX