Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Sałatka z awokado

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Sałatka z awokado Sałatka z awokado Fot. TimeMachine

(dla 6 osób)

Składniki

Sposób przygotowania

Awokado obieramy, kroimy na podłużne paseczki, skrapiamy cytryną, układamy na dużym talerzu. Na wierzchu rozkładamy szparagi, następnie ugotowane na twardo jajka (przepiórcze tniemy na połówki, kurze na ćwiartki). Robimy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i musztardą, doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatę. Oprószamy pieprzem i dekorujemy kiełkami.

Autor

Magazyn Kuchnia

Podziel się

Czytaj więcej o "Sałatka z awokado"

  • Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2011

    Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2011

    10/20łosoś marynowany w białym winie i czerwonej cebuli, na sałacie lodowej 6/81miniburgery z sałatką z awokado, pomidorów i mięty 11/48oliwki z szynką i serem 9/24omlet Columbo (z żółtym serem) 1/30paluszki grissini z szynką parmeńską i rukolą 6/80parfait z wątróbek 10/37parmezanowy popcorn 9