Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Schab z dzika po burgundzku

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Schab z dzika po burgundzku Schab z dzika po burgundzku Fot. Marcin Urban

Dla 4-6 osób

Składniki

Sposób przygotowania

Pokrojony w kostkę boczek wysmażamy na skwarki, wyjmujemy je, a tłuszcz pozostawiamy na patelni. Ostudzone skwarki miksujemy na jednolitą masę z bułką tartą i natką. Na tłuszczu z boczku obsmażamy przyprawiony schab i smarujemy musztardą. Posypujemy panierką z tartej bułki i skwarek, pieczemy 30 min w 130°C. W rondlu szklimy na oliwie cebulę i czosnek, dodajemy marchewkę pokrojoną w ukośne krążki, wino, liść laurowy i gałkę, dusimy pod przykryciem, aż marchew zmięknie, a płyn prawie cały odparuje. Pod koniec dodajemy liście brukselki i doprawiamy solą i pieprzem.

Autor

Adam Chrząstowski

Podziel się

Czytaj więcej o "Schab z dzika po burgundzku"

  • Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2011

    Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2011

    wieprzowy z krewetkami, pieczony w imbirowej glazurze 2/57 schab z dzika po burgundzku, z brukselką 2/61schab z kością 4/61stek z rostbefu z dżemem pomarańczowym i musztardą 10/25szaszłyki satay z baraniny 5/26szynka pieczona z owocami 4/67szynka w żurawinie 1/90tarta z wieprzowiną i suszonymi pomidorami 5

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX