Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Makaron z kurczakiem i pomidorami

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Makaron z kurczakiem i pomidorami Makaron z kurczakiem i pomidorami Fot. Sławomir Smolarek

(dla 4 osób)

Składniki

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente według opisu na opakowaniu. Mięso płuczemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w plasterki, szynkę i suszone pomidory - w paski. Dymki kroimy na ćwiartki. Szparagi obieramy i blanszujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na niewielkie kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Natkę i bazylię drobno siekamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, kurczaka, szynkę, dymkę i podsmażamy, aż mięso się zetnie i przyrumieni. Dodajemy pomidory (świeże i suszone), szparagi, odcedzony makaron, posiekane zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy 5 minut. Przekładamy na talerze i oprószamy wiórkami parmezanu.

Autor

Tomasz Leśniak

Podziel się

Czytaj więcej o "Makaron z kurczakiem i pomidorami"

  • Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2012

    Spis przepisów miesięcznika KUCHNIA Rok 2012

    ŚNIADANIABajgiel z jarmużem 8/56Bajgiel z łososiem, sałatą i ogórkiem 5/18Chrupiące kanapki z gruszką i roquefortem 11/52Greckie kieski - kanapki z fetą, pomidorem i ogórkiem 9/44Hinduski omlet tikka masala 4/74Jajko sadzone na szparagach 6/53Kanapka z rostbefem i chutneyem z mango 8/55Kanapki BLT z

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX