Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Zupa z dorsza

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Zupa z dorsza Zupa z dorsza Fot: Łukasz Zandecki

(dla 2-3 osób)

Składniki

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek siekamy, pora kroimy w plasterki, marchewkę i ziemniaki - w kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle przez 2 min. Wlewamy 750 ml wody i gotujemy, dodając szafran, liść laurowy, pieprz i sól. Dorsza kroimy na kawałki i dodajemy do zupy, gdy warzywa będą miękkie. Gotujemy na wolnym ogniu 10 min, dodajemy skórki otartą z pomarańczy i cytryny oraz sok z tych owoców i świeżą miętę. Zagotowujemy, zagęszczamy mąką kukurydzianą, doprawiamy solą i pieprzem.

Autor

Magazyn Kuchnia

Podziel się

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX