Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Gulasz piwny

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Gulasz piwny Gulasz piwny Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

Składniki

Sposób przygotowania

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz sproszkowaną papryką. Obie cebule obierz, pokrój w grubą kostkę, zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, stale mieszając, smaż około 10 minut. Posyp kminkiem, wlej połowę piwa. Rondel przykryj i gotuj 45 minut na małym ogniu. Pokrusz drobno chleb razowy, dodaj do mięsa razem z resztą piwa. Gotuj na małym ogniu jeszcze 15 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z knedlami bułczanymi.

Autor

Robert Sowa

Podziel się