Znajdź przepis

Wyszukiwanie zaawansowane

Indyk w sosie czekoladowym

Ten przepis jest wegetariański bez orzechów bez soi nie zawiera jajek
Indyk w sosie czekoladowym Indyk w sosie czekoladowym Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG

Składniki

Sposób przygotowania

Każdą pierś indyka pokrój na 3-4 części. Włóż do dużego garnka, zalej taką ilością wody, aby mięso było przykryte, zagotuj. Posól, gotuj na małym ogniu około 30 minut. W tym czasie podsmaż cebulę na smalcu lub oleju, dodaj do mięsa. Przypraw czosnkiem, słodką papryką i pokruszoną chili, dodaj płatki migdałowe i czekoladę. Przykryj i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Jeśli trzeba, przypraw jeszcze raz do smaku. Podawaj z ryżem na sypko.

Autor

Magazyn Kuchnia

Podziel się